2024. január 1-jén lejár a magán- és egyéb szálláshelyek regisztrációs határideje

2023 december 5.

A 2021. december 31-én már nyilvántartásba vett magán- és egyéb szálláshelyek regisztrációjának jogszabályban rögzített határideje 2024. január 1-én lejár.

A regisztrációs folyamat gyors és egyszerű, elvégezhető a https://szallashelyminosites.hu/regisztracio oldalon, valamint a szálláshelyhez kapcsolódó NTAK fiókból is kezdeményezheti a szálláshely hivatalos képviselője.  Ha könnyedén, néhány kattintással szeretné rögzíteni a szálláshely alapadatait, látogasson el a https://ntak.hu/bejelentkezes oldalra és az adatok megadását követően kezdeményezze az azok átadását a szálláshely-minősítési rendszerbe.

Ha ez megtörtént, 3 munkanapon belül e-mail-ben és rendszerüzenetben visszaigazolást kap a szálláshely-minősítési rendszerben történő sikeres regisztrációról. Ezzel teljesíti a jogszabályban előírt regisztrációs kötelezettségét.

 

A regisztráció jóváhagyását követően további 30 munkanap áll rendelkezésre, hogy a szálláshely üzemeltetője az önértékelést is elvégezze, ezzel elindítsa a minősítési eljárást. A szálláshely-minősítési eljárás folyamatának megismeréséhez kérjük tekintse át az adott szálláshely-típusra vonatkozó kritériumrendszert és eljárásrendet. A már működő magán- és egyéb szálláshelyek helyszíni ellenőrzésére előzetes időpontegyeztetést követően, legkésőbb 2024. december 31-ig kerül sor.

 

Amennyiben a dokumentumok elolvasását követően további kérdése merülne fel, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk az ugyfelszolgalat@szallashelyminosites.hu e-mail címen vagy keresse kollégáinkat a +36/1-686-2011-es telefonszámon (munkanapokon hétfőtől csütörtökig 9-15 óra között).


További hírek

szálloda
2023 szeptember 1.
Életvitelszerűen lakott szálláshelyek minősítése

A jövőben szálláshely-üzemeltetési tevékenység csak olyan szálláshelyen folytatható, amely megfelel a szálláshely-minősítő szervezet elektronikus felületén közzétett, az adott szálláshelytípusra vonatkozó követelményeknek. Ennek érdekében a magán-és egyéb szálláshelyek tulajdonosainak, illetve üzemeltetőinek az első szálláshely-minősítés érdekében 2024. január 1-ig regisztrálniuk kell a szallashelyminosites.hu oldalon. Az eljárásrend szerint a szálláshely a sikeres regisztrációt követően a regisztráció jóváhagyásától számított 30 munkanapon belül köteles megkezdeni az önértékelést, és annak megkezdésétől számított 45 munkanapon belül kell befejeznie/elvégeznie azt. Az önértékelés lezárása után kerül sor a helyszíni ellenőrzésre.

Részletek
szálloda
2023 július 18.
Elektronikus segédlet a szálláshely-minősítés folyamatához

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület elektronikus segédletet készített a magán-és egyéb szálláshely-szolgáltatók számára a kötelező szálláshely-minősítés teljesítéséhez. A moduláris oktatóvideók segítséget nyújtanak a részfolyamatok áttekintéséhez a szálláshely-típusok definíciójától kezdve az utolsó lépésig, a sikeres helyszíni ellenőrzésig.

Részletek